Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ) και κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από έξι φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακής Επικοινωνίας και ΜΜΕ του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας και δύο του ΤΕΠΑΚ επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα το Στρασβούργο, όπου παρακολούθησε τις εργασίες της τελευταίας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές συνόδου  της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην έδρα του σώματος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αριθμό θεματικών συζητήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, να συναντηθούν με ευρωβουλευτές και αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ ξεχωριστής σημασίας κρίνεται και η συνάντηση μιας ώρας που είχαν με τον Κύπριο Επίτροπο Χρίστο Στυλιανίδη.

Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της οπτικοακουστικής Μονάδας του Ευρωκοινοβουλίου, να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις και δημοσιογραφικές διασκέψεις που έδωσαν ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι του Ευρωκοινοβουλίου.

Τους φοιτητές συνόδευε ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνιών του πανεπιστημίου μας Δρ Γιώργος Παυλίδης.