ανδρέας ονουφρίου copy

Την Τρίτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τιμητική εκδήλωση για τον πρόσφυγα λογοτέχνη Ανδρέα Ονουφρίου.

Την εκδήλωση οργάνωσαν το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΙΜΜΕ) και ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου σε συνεργασία με το Περιοδικό «Κυπριακή Βιβλιοφιλία» και τις Εκδόσεις «ΠΑΡΓΑ».

Σε εισαγωγική του προσφώνηση ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΜΜΕ, Δρ. Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Πανεπιστημίου τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε σε συντομία στο πεζογραφικό έργο του τιμώμενου και τόνισε το γεγονός ότι ο Ανδρέας Ονουφρίου δεν έτυχε της δέουσας αναγνώρισης ως σημαντικός συγγραφέας από τους αρμόδιους φορείς του κράτους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυνε επίσης ο Διευθυντής του Οίκου «ΠΑΡΓΑ», κύριος Δημήτρης Μπαλαούρας. Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν οι Δρ Μαρία Μιχαηλίδου, συγγραφέας, που μίλησε με θέμα «Ο Ανδρέας Ονουφρίου και η τέχνη του διηγήματος», η κυρία Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή, φιλόλογος-κριτικός, με θέμα «Ο Ανδρέας Ονουφρίου ως μυθιστοριογράφος» και ο κύριος Γιάννης Καππάτος, φιλόλογος, με θέμα «Ταξίδι Εντός».

Στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος Ανδρέας Ονουφρίου, αφού αναφέρθηκε στο έργο του και στη διεθνή του αναγνώριση εξέφρασε την πικρία του γιατί παραγνωρίζεται τόσο από τους αρμόδιους φορείς του κράτους όσο και από τα ΜΜΕ της πατρίδας του.