Με τη συμμετοχή 30 φοιτητών ( 24 από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και 6 από το ΤΕΠΑΚ) πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19-20 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Droushia Heights σεμινάριο για τη δομή, τη λειτουργία και κυρίως για τις πολιτικές που ακολουθεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο και το ΙΜΜΕ με χρηματοδότηση της Γραμματείας Επικοινωνίας και διαφώτισης του Ευρωκοινοβουλίου.
Στο σεμινάριο μίλησαν οι ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου και Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχάλης Ατταλίδης, ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ Γιώργος Παυλίδης, ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζανέττος, όπως επίσης και λειτουργοί του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι 10-15 από τους φοιτητές που έλαβαν μέρος το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν αρχές Ιουνίου στο Στρασβούργο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και να λάβουν μέρος σε ενημερωτικού χαρακτήρα συναντήσεις. Η επιλογή θα γίνει στη βάση γραπτής, ή οπτικοακουστικής εργασίας (project) που θα ετοιμάσουν οι φοιτητές.