L1060035Ξεκίνησαν το πρωί, με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και την πρώτη κύρια ομιλία, οι εργασίες του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου εις μνήμη του ιστορικού Ρολάνδου Κατσιαούνη, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας,το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν οι Νίκος Περιστιάνης, πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Γιάννος Κατσουρίδης, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας.

Τις τρεις εισηγήσεις, για την ούτω καλούμενη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, έκαναν οι Γιαννάκης Κολοκασίδης, ιστορικός, πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας, Αιμίλιος Σολωμού, ιστορικός, εκτελεστικός αντιπρόεδρος διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Niyazi Kizilyürek, καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την πρώτη κύρια ομιλία του συνεδρίου παρουσίασε ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Της συζήτησης προήδρευσε ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ Γιώργος Παυλίδης.

Στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου παρευρέθηκαν, ανάμεσα σ’ άλλους, οι τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, καθώς και ο Βουλευτής Νίκος Κατσουρίδης.