Μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου και να συνομιλήσουν με αξιωματούχους των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. είχε δεκαμελής ομάδα Κύπριων φοιτητών.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΙΜΜΕ) και κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο επτά προπτυχιακοί φοιτητές δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές δημοσιογραφίας του ΤΕΠΑΚ βρέθηκαν στο Στρασβούργο όπου παρακολούθησαν την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μήνα Ιούνιο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της συνεδρίας της ολομέλειας, να ξεναγηθούν στις σύγχρονες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Επικοινωνιών του ΕΚ, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμες και διαφωτιστικές ήταν οι συναντήσεις που οι φοιτητές είχαν με όλους τους παρόντες Κύπριους Ευρωβουλευτές, με τον Επικεφαλής της Μονάδας Υπηρεσιών και Παρακολούθησης Μέσων Ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου Γιάννη Δαρμή και τον επικεφαλής της Μονάδας εκδηλώσεων και εκθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου  Τάσο Γεωργίου. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές είχαν επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για μια περίπου ώρα και με τον Κύπριο Επίτροπο Χρίστο Στυλιανίδη, ο οποίος τους ενημέρωσε και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το χαρτοφυλακίου του και κυρίως τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τους φοιτητές συνόδευε ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ, καθηγητής Γιώργος Παυλίδης.

PRESS RELEASE IN ENGLISH