Θερμά συγχαρητήρια ειδικά προς το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ) αλλά και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γενικότερα έδωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων 2017. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο σε «αξιέπαινη πρωτοβουλία μέσω της οποίας αναδεικνύονται και τιμώνται οι σημαντικοί δημοσιογράφοι κάθε χρονιάς».

Με βραβεία δημοσιογραφικής προσφοράς τιμήθηκαν φέτος η Άννα Ανδρέου, Κάτια Χριστοδούλου και Κώστας Νάνος. Σημειώνεται ότι το θεσμοθετημένο βραβείο συνολικής προσφοράς: «Θεόδουλος Φ Κωνσταντινίδης» παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο σκιτσογράφος – γελοιογράφος, Γεώργιος Μαυρογένης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος απεκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζει ειδικό νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, το οποίο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2018, καθώς επίσης και σχέδιο ενίσχυσης των έντυπων μέσων επικοινωνίας.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΜΜΕ, Νίκος Περιστιάνης, παρατήρησε ότι τον τελευταίο χρόνο η ελευθερία των μέσων επικοινωνίας έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Πρόσθεσε ότι μόνο το 13% των ανθρώπων στον πλανήτη απολαμβάνει ελεύθερο Τύπο. Αναφερόμενος στην ελευθερία του Τύπου στην Κύπρο, είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία μεταξύ 180 χωρών κατατάχθηκε 30η, μπροστά από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος, παρατήρησε από την πλευρά του ότι ο θεσμός των βραβείων έδωσε και πήρε από τη δημοσιογραφική οικογένεια και συνεχάρη τους βραβευόμενους για τη συνεισφορά τους στο πεδίο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, είπε πως η απονομή των βραβείων καταξιώθηκε στην κοινωνία, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη δημοσιογραφική εστία, παρευρέθηκαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, πολιτειακοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, φοιτητές και πλήθος κόσμου. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το ΡΙΚ, το ΚΥΠΕ, και η εφημερίδα «Πολίτης», ενώ Μέγας Χορηγός ήταν η RCB Bank.