Με αρκετή επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20/06/2015 το διήμερο επιστημονικό συνέδριο στη μνήμη του ιστορικού Ρολάνδου Κατσιαούνη , ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Ιούνιο του 2014.   Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας», το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Φρέντερικ και το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του.

Στο επίσημο μέρος του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος του ΙΜΜΕ Δρ Νίκος Περιστιάνης και ο Επιστημονικός Διευθυντής του «Προμηθέα»  Δρ Γιάννος Κατσουρίδης. Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, για τον τιμώμενο επιστήμονα μίλησαν οι κ. Γιαννάκης Κολοκασίδης – Πρόεδρος του «Προμηθέα», Δρ Αιμίλιος Σολωμού – Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Δ.Σ. του ΙΜΜΕ και ο Δρ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ – Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κύριος ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Δρ Γιώργος Μαργαρίτης – Καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το συνέδριο αποτελείτο από έξι θεματικές συνόδους και σ΄ αυτές έκαναν επιστημονικές ανακοινώσεις συνολικά δεκαεφτά ειδικοί επιστήμονες, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του ακροατηρίου, το οποίο με ερωτήσεις και ολιγόλεπτες παρεμβάσεις εμπλούτισαν τη συζήτηση της κάθε συνόδου.

Η προσέλευση στο συνέδριο κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Σημειώνεται ότι το ακροατήριο αποτελείτο από ακαδημαϊκούς, φοιτητές, ειδικούς επιστήμονες, πολιτικά πρόσωπα, εκπροσώπους της Πολιτείας και ενεργούς πολίτες. Ενθαρρυντικό κρίνεται το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου ήταν σχετικά  χαμηλός.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ.